Skip to main content

Koulutuksen järjestäminen voi olla joskus työlästä, varsinkin jos aikataulu on tiukka ja valmista materiaalia on vähän. Tulevaisuudessa H5P-sisältöjen jako- ja tallennusportaali säästää merkittävästi koulutuksen järjestäjän aikaa.

Kuvittele, että olet saanut tehtäväksesi järjestää koulutuksen aiheesta, josta sinulla ei ole vielä kovin paljon tietoa. Se voi olla esimerkiksi ensiapukurssi, perehdytys GDPR-säädökseen, tai jonkin uuden ohjelmiston käyttökoulutus. Todennäköisesti etsit tietoa internetistä ja teet perusteellista tutkimusta opetettavasta aiheesta. Sinulla kenties on jo ennestään materiaalia käytettävissä, mutta tiedot pitää päivittää, tai materiaali on jotenkin muuten vanhentunutta.

Koska aikataulusi on rajallinen, pitäisi käyttökelpoisen opetussisällön olla helposti löydettävissä ja hyödynnettävissä mahdollisimman kustannustehokkaasti. Kuvittele, jos joku olisi tehnyt suurimman työn puolestasi ja voisit ladata monipuoliset opetusmateriaalit helposti käyttöön avoimesta portaalista.

H5P-portaali mahdollistaa laadukkaan koulutusmateriaalin vapaan liikkumisen

H5P-teknologia pitää sisällään monipuolisia ja interaktiivisia tehtävätyyppejä, joita on helppo muokata eri tarpeisiin. Pian valmistuvaan OER-portaaliin on hyvin vaivaton tallentaa omia H5P-tehtävä muille jaettaviksi, sekä ladata muiden tekemiä tehtäviä omaan käyttöön.

H5P-teknologia tuo lukemattomia mahdollisuuksia koulutuksen järjestäjille, erityisesti tilanteissa, joissa aikataulu on tiukka ja olemassa oleva materiaali on vanhentunutta tai puutteellista. Parhaassa tapauksessa avoin H5P-portaali toimii koulutusmateriaalien arkistona, jossa käyttäjät voivat vapaasti sekä jakaa laadukasta sisältöä, että vastaanottaa sitä muilta käyttäjiltä.

H5P-teknologia monipuolistaa opetusta ja säästää koulutuksen järjestäjän aikaa

Kuvittele, että olet saanut tehtäväksesi järjestää ensiapukoulutuksen organisaatiosi jäsenille. Aikaa sinulla on vain puoli päivää ja vanhat materiaalit ovat unohtuneet jonnekin mappi Ö:hön. Kuvittele, että voisit löytää H5P-portaalista valmiita tehtäviä, jotka toisivat valtavasti lisäarvoa koulutuksesi sisältöön. H5P-teknologian avulla voisit havainnollistaa ensiaputilanteita esimerkiksi interaktiivisen videon avulla, johon voisit helposti liittää testejä ja kysymyksiä. Teknologian avulla voisit vapaasti hyödyntää erilaisia juuri sinun koulutukseesi sopivia virtuaalisia ympäristöjä, sanojen raahaustehtäviä, sekä kuva- ja esseetehtäviä.

H5P-teknologia on paitsi erittäin monikäyttöinen, mutta hyvin käyttäjäystävällinen. Tehtävien tallentaminen, kopioiminen ja muokkaus ei vaadi erityisosaamista. Koulutuksen järjestäjä voi tallentaa tehtäviä myös myöhempää käyttöä varten ja muokata niitä tulevaisuuden tarpeiden mukaisesti. Näin H5P voi säästää aikaasi myös tulevia koulutuksia suunnitellessa.

H5P on käytössä myös Study@-oppimisalustalla

H5P-tehtävät ovat olleet käytössä Study@-oppimisalustassamme jo useita vuosia. Kehitämme jatkuvasti järjestelmäämme, jotta voimme tarjota kattavat materiaalit koulutuksien järjestäjille. Uskomme siihen, että H5P-teknologia osaltaan mahdollistaa monipuolisemman ja kustannustehokkaamman opetuksen nyt ja erityisesti tulevaisuudessa.

Milloin H5P OER -portaali valmistuu? Seuraa sivuston reaaliaikaista edistymistä

Monipuoliset H5P-tehtävät saatavilla pian valmistuvassa globaalissa portaalissa
Study@ on innovatiivinen sähköinen oppimisalusta, joka tukee oppimista, opettamista ja vuorovaikutusta
Lisää ajankohtaisia artikkeleja

Julkaisemme tuoteuudistuksia webinaarissa 17.8. klo 14

| Ajankohtaiset | No Comments
Olemme tehneet kevään aikana merkittäviä uudistuksia Primus-integraatioomme. Lisäksi esittelemme tekoälyn mahdollisuuksia Study@ -oppimisympäristössämme!Tekoäly palvelee opiskelijoita ja opettajia mm. avustajan roolissa.…

Whistleblowing-ilmoituskanava Sopro Onlinessa

| Ajankohtaiset | No Comments
Joko yrityksellänne on ilmoituskanava käytössä?   EU:n whistleblower-direktiivin mukainen ilmoittajansuojelulaki velvoittaa yritykset ja organisaatiot tarjoamaan sisäisen ilmoituskanavan väärinkäytösepäilyjen ja epäkohtien…

Sopro Online ladattavissa sovelluskaupoista

| Ajankohtaiset | No Comments
Sopro Online iOS ja Android sovellukset löytyvät nyt sovelluskaupoista Sopro -mobiilisovellus on nyt ladattavissa Applen sekä Googlen sovelluskaupoista. Erillinen ladattava…

Sopro Online mobiilisovellus löytyy jatkossa Applen sovelluskaupasta

| Ajankohtaiset | No Comments
Sopro Online -mobiilisovellus on jatkossa ladattavissa Applen sovelluskaupasta kaikille Applen laitteille. Erillinen ladattava sovellus tuo kaikki toiminnot entistäkin helpommin käden…