Skip to main content

Uusia H5P -tehtävätyyppejä saatavilla

By 15.3.2022Ajankohtaiset

H5P-työkalun avulla voidaan helposti ja nopeasti luoda lukuisia erityyppisiä tehtäviä ja sisältöjä verkkokursseille ja –sivuille. H5P tarjoaa kymmeniä erilaisia tehtävätyyppejä, ja lisää kehitetään jatkuvasti. Esittelemme lyhyesti juuri julkaistut neljä uusinta tehtävätyyppiä.

Kolme ensimmäistä tehtävätyyppiä ovat maksuttomia ja käytettävissä myös Study@ -oppimisalustalla. “The Chase” -ominaisuus sisältyy ainoastaan maksulliseen H5P.com sisältöön. 

AR Scavenger

Tämä tehtävätyyppi tuo lisättyä todellisuutta oppimiseen. Ominaisuuden ansiosta oppija voi skannata puhelimellaan qr-koodien tapaan toimivia merkkejä, jotka avaavat kännykän näytölle 3D-kuvia tai H5P-tehtäviä. Ominaisuutta voi hyödyntää esimerkiksi upottamalla tulostettuun oppimismateriaaliin 3D-kuvia, joita oppija voi katsella puhelimensa näytöllä.

Tehtävätyyppiä voi kokeilla täällä: https://h5p.org/content-types/ar-scavenger

Cornell Notes

Cornell -muistiinpanojärjestelmä on kehitetty tehostamaan muistiinpanojen tekoa ja uuden asian sisäistämistä. H5P-tehtävätyyppinä ominaisuus toimii lokeroituna muistiinpanolaatikkona, johon oppija voi järjestelmällisesti kirjata ylös esimerkiksi katsomaansa opetusvideoon liittyviä muistiinpanoja.

Structure Strip

Tämä tehtävätyyppi ohjeistaa oppijaa rakenteelliseen kirjoittamiseen, esimerkiksi kun kyseessä on pidempi essee -muotoinen vastaus kysymykseen. Ominaisuus toimii lokeroituina tekstikenttinä, jotka sisältävät aiheeseen liittyvää ohjeistusta tai kysymyksiä, ja auttavat oppijaa jäsentämään vastauksensa.

The Chase (maksulliseen sisältöön kuuluva tehtävätyyppi)

Maksulliseen h5p.com -sisältöön kuuluva ominaisuus lisää pelimäisyyttä ja jännitystä oppimiseen kun oppijat voivat myös kilpailla keskenään oppimistehtäviä tehdessään. Oppijat voivat suorittaa oppimistehtäviä, esimerkiksi tietovisoja, ja kilpailla reaaliajassa keskenään saavuttaakseen korkeimmat pisteet. 

Monipuolista ja vuorovaikutteista sisältöä helposti H5P-teknologialla

 

Monipuolisten H5P -tehtävätyökalujen avulla voidaan perinteisten tehtävien kuten monivalintakysymysten lisäksi toteuttaa näppärästi esimerkiksi interaktiivisia ja pelillistäviä tehtäviä, sekä lisätä toiminnallisuutta vaikkapa videoihin. Pelimäisyyden lisäksi oppijan motivaatiota lisää H5P -tehtävistä saatava välitön palaute.

Vuorovaikutteisten tehtävien, kuten interaktiivisen videon ja kuvan avulla voidaan helposti esimerkiksi esitellä muuta netissä saatavilla olevaa sisältöä, johon voidaan lisätä vaikkapa omia huomioita, kysymyksiä ja viitteitä aiheeseen liittyvään lisämateriaaliin. Interaktiiviseen videoon voidaan liittää sisältöä esimerkiksi suoraan youtubesta, mikä nopeuttaa prosessia entisestään, kun kaikkea materiaalia ei tarvitse ladata ensin omaan laitteeseen. H5P -tehtävien keskeisenä etuna on lisäksi se, että ne ovat helposti käytettävissä uudelleen, muokattavissa, sekä kopioitavissa ympäristöstä toiseen. 

Kiinnostuitko H5P-tehtävistä?

Lue lisää