Skip to main content

Turun AMK:n Sopro Online-pilotti on käynnistynyt

By 8.10.201920 helmikuun, 2020Turun AMK Sopro Online pilotti

Turun AMK:n terveys ja hyvinvointi -yksikön sairaanhoitajaopiskelijat aloittivat lokakuun alussa Sopro Onlinen käytön harjoittelujaksollaan. Harjoittelun ohjauksen pilotti aloitetaan ensin kahdella perusterveydenhuollon harjoittelua suorittavalla opiskelijaryhmällä, ja projekti laajentuu myöhemmin myös muille terveydenhuollon aloille.

Harjoittelun ohjausta Sopro Onlinella on pilotoitu ja tutkittu vuosina 2013-2019 terveystieteiden tohtori Camilla Strandell-Laineen väitöskirjatutkimuksessa. Yhteistyössä Turun AMK:n kanssa kehitetty, uudistettu versio sovelluksesta on päässyt nyt tositoimiin. Toivomme projektin synnyttävän paljon arvokasta käytännönläheistä palautetta, jonka avulla voimme kehittää Sopro Onlinesta entistäkin kattavamman ja toimivamman harjoittelun ohjauksen työkalun.

Viime viikolla Rediteq piti esittelyn pilottiin osallistuville opiskelijoille. Tilaisuudessa käytiin läpi opiskelijoiden osuus prosessissa sekä neuvottiin kuinka opiskelijoiden ohjaajat työpaikoilla ohjeistetaan mukaan prosessiin. Harjoittelun ohjauksen työkalu vähentää opettajan työtaakkaa aktivoimalla ensisijaisesti opiskelijaa muun muassa luomaan omat harjoitteluvuoronsa ja aloittamaan harjoittelujaksojen arvioinnit. Harjoittelun ohjaajan tehtäviin kuuluvat opiskelijan arviointi ja vuorojen kuittaus, jolloin opettajan osuudeksi jää lähinnä tietojen kuittaaminen ja vahvistaminen.

Helppokäyttöisen ympäristön käytön opettelu otettiin opiskelijoiden keskuudessa avoimin mielin vastaan. Digitaalisuus on tervetullut apu harjoittelun aikaisen oppimisen dokumentointiin, palautteen antoon sekä joustavaan yhteydenpitoon ohjaajan ja opiskelijan välillä.

Sopro Online mahdollistaa tehokkaamman tavan harjoittelujaksojen seurantaan ja suunnitteluun. Se auttaa harjoitteluvuorojen suunnittelussa ja aikataulutuksessa, ja aktivoi opiskelijaa vähentäen opettajan työtaakkaa.

Lue lisää