Skip to main content

Sedun opiskelijat pääsivät käyttämään Sopro Onlinea

By 24.10.201920 helmikuun, 2020Sopro Online pilotointi Sedussa, Study@CampusPro

Sedun pintakäsittelyalan perustutkinnon opiskelijat ovat päässeet nyt käytännössä kokeilemaan Sopro Onlinea ja opiskelijan Study@-käyttöliittymää.

Opiskelijat ovat saaneet käyttää puhelinta oppitunneilla aivan luvan kanssa tutustuessaan Sopro Onlinen työssäoppimisen ominaisuuksiin ja muun muassa kirjatessaan ylös työtehtäviään. Opiskelijat omaksuivat ohjelman käytön vaivattomasti, ja ensimmäisenä esiin nousi ihastus oppimispäiväkirjaan, johon opiskelija voi dokumentoida oppimistaan muun muassa kuvien ja videoiden muodossa. “Onpa kätevä!” “Nythän mä tiedän mitä olen milloinkin tehnyt.” Kiitosta saatiin myös ohjelman selkeydestä ja helppokäyttöisyydestä.

Studyssa opiskelija voi suunnitella opintojaan itsenäisesti ja läpinäkyvästi kehittymissuunnitelmaan, sekä kirjata ja kuvata oppimistaan oppimispäiväkirjaan. Sedun pintakäsittelyalan opettaja toteaa opiskelijan itsenäisen oppimisen dokumentoinnin helpottavan opettajan työtä.

“Meillä ainakin opiskelijan oman oppimisen dokumentoinnin olemme todenneet vähentävän omaa stressiä.”

Nykyiset HOKS-lomakkeet koetaan pilotin osallistujien keskuudessa vanhanaikaisiksi ja teennäisiksi. Sopro Onlinen läpinäkyvä HOKS tuo näihin selkeää parannusta, mahdollistaen opiskelijan oman osaamisen lähtötasoarvioinnin, sekä reaaliaikaisen kehittymisen päivittämisen. Käteväksi pilotin osallistujat kokevat myös 360 asteen palautetoiminnon, jonka avulla palautetta voi pyytää keneltä tahansa, ilman että palautteen antajan tarvitsee rekisteröityä järjestelmään. Myös keskustelutoiminto ja sen selkeät ilmoitukset uusista kommenteista on todettu käytännöllisiksi.

Oppijan käyttöliittymä Study@ on suunniteltu
erityisesti mobiiliin käyttöön

Lue lisää