Skip to main content

H5P-tehtävät ovat pian Studyssa!

H5P tehtävien avulla voidaan rakentaa näyttäviä interaktiivisia tehtäviä ja sisältöjä verkkokursseille. HTML5-tekniikan ansiosta tehtävien luomista tai tekemistä varten ei selaimeen tarvitse asentaa esim. Flash tai Java lisäosia.

H5P:n tehtävätyyppejä on kymmeniä ja niiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Karkeasti jaoteltuna H5P:n tehtävätyypit voidaan jakaa seuraavasti:

  • pelit
  • multimedia
  • kysymykset
  • sosiaalinen media.

Lue lisää sisältötyypeistä: https://h5p.org/

Tehtävien luonti ja teko on helppoa

Useimpien H5P tehtävien luonti on hyvin yksinkertaista: esimerkiksi hotspot-tehtävä, jossa kuvaan piilotetaan useampi upotettu alue. Tehtävälle syötetään otsikko ja tehtävänanto, ladataan kuva, valitaan upotetut alueet sekä syötetään palaute ja huomiotekstit. Tehtävä on hetkessä valmis! Myös oppijalle H5P tehtävien teko on mielekästä ja yksinkertaista. Tehtävien teko teko ei välttämättä vaadi tietokonetta, sillä sisällöt toimivat verkossa laitteesta ja selaimesta riippumatta.

Uudelleenkäytettävyys

Huikeana etuna H5P:ssa on se, että valmiita tehtäviä on mahdollista uudelleenkäyttää ja siirtää toiseen ympäristöön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos näette mielestänne hyvin toteutetun H5P-tehtävän verkossa, voitte käyttää/pyytää sen käyttölupaa myös omaan oppimisympäristöönne.

Pysykää siis kuulolla! H5P on tulossa Studyn uuteen versioon.

Lue lisää: