Sopro Online

Ketterään rekrytointiin ja perehdytykseen

Paranna työnantajamielikuvaa ja houkuttele hakijoita. Rekrytoi ja perehdytä uudet työntekijät ketterästi samalla järjestelmällä!

Sopro Online -ohjelmiston modulaarinen rakenne ja hinnoittelu mahdollistavat vaiheittaisen etenemisen, jolloin sekä kulut että resurssit pysyvät hallinnassa. Maksat ainoastaan niistä ominaisuuksista, joita todella tarvitset. Kun tarpeet kasvavat, voit lisätä ohjelmiston ominaisuuksia moduuli kerrallaan.

Varaa online-esittely
Rekrytoi

alkaen 99€/kk

Perehdytä

alkaen 29€/kk

Kehitä osaamista

alkaen 199€/kk

Ketterä rekrytointi säästää työtä ja aikaa

Jätä excelit ja sähköpostin kahlaaminen historiaan – rekrytoi ketterästi ja pidä prosessi hallinnassa. Helppokäyttöisessä hakijoiden hallintajärjestelmässä hoidat sujuvasti työpaikkailmoitusten julkaisun, vastaanotat ja käsittelet hakemukset, hoidat yhteydenpidon hakijoihin ja järjestät halutessasi etä- tai videohaastattelut. Lopuksi vielä varmistat, että henkilötiedot on asianmukaisesti poistettu tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Kaikille laitteille skaalautuvan alustan ansiosta tarvittavat tiedot ovat aina käden ulottuvilla!
1

Julkaise työpaikkailmoitus

Jaa halutessasi ilmoituksesi linkki ulkoisiin rekrytointiportaaleihin
2

Vastaanota ja käsittele hakemukset

Tarkastele hakemuksia missä ja milloin tahansa. Pisteytä ja karsi hakijat esitietojen perusteella.
3

Testaa hakijoiden osaamista ja soveltuvuutta

Voit asettaa potentiaalisille hakijoille suoritettavaksi erilaisia esitehtäviä, kyselyitä ja testejä
4

Haastattele

Kutsu potentiaaliset hakijat haastatteluun. Toteuta näppärästi etähaastattelut videoyhteydellä tai hyödynnä videorekrytointia.
5

Ilmoita hakijoille ja hävitä henkilötiedot

Huolehdi, että kaikki hakijat saavat vastauksen, hyödynnä viestien massalähetyksiä. Hoida lopuksi näppärästi henkilötietojen asianmukainen hävittäminen GDPR:n mukaisesti

Paranna työnantajamielikuvaa ja houkuttele hakijoita

Sopro Online mahdollistaa hakijakandidaattien huomioimisen ainutlaatuisella ja muistiin painuvalla hakijakokemuksella. Hakijoita voidaan houkutella jo varhaisessa vaiheessa tarjoamalla mielenkiintoinen kuva yrityksestä työnantajana.

Hakuprosessin edetessä hakijoille voidaan luoda houkutteleva ja pelimäinen hakijan polku, jossa he etenevät tekemiensä valintojen mukaan kohti heitä kiinnostavia tietoja ja kysymyksiä. Eri tasoiset kandidaatit voidaan tunnistaa ja seuloa omiin ryhmiinsä esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden, kielitaidon tai työkokemuksen perusteella. Hakijoille voidaan tarjota esimerkiksi tietoa yrityksestä sekä uravaihtoehtoja ja erilaisia tehtäviä, joilla selvitetään heidän osaamistaan ja kiinnostustaan. Vain mielikuvitus on rajana erilaisten hakijapolkujen muodostamisessa. Alla on yksi esimerkki siitä, millaisen testin yritys voi tarjota esimerkiksi kotisivuillaan vieraileville potentiaalisille hakijoille.

Tee kuvitteellinen osaajatesti:

Soveltuvuustestit ja esitehtävät

Erilaisten soveltuvuustestien, kyselyiden ja esitehtävien avulla kartoitat hakijoiden osaamista ja soveltuvuutta tehtävään jo ennen haastattelua. Näin helpotat valintaprosessia, ja teet hakuprosessista mielekkäämmän myös hakijalle.

Hyödynnä esittelyssänne yritysvideoita ja luo työtehtävän kuvaukseen oma video – annat yrityksellenne kasvot!

Luo helposti monipuolisia tehtäviä ja kyselyitä hakijoille. Selvitä ja vertaa hakijoiden perustietämystä.

Tarjoamme käyttöösi valmiit testit: yleisen soveltuvuustestin, johtajan/esihenkilön testin sekä IT-alalle osaamis- ja ohjelmointitestejä
Anna hakijoiden suorittaa tehtäviä itsenäisesti vaikka älypuhelimella, ja tarkastele vastauksia
Testaa ja kartoita kustannustehokkaasti hakijoiden osaamista, motivaatiota ja soveltuvuutta haettuun tehtävään

Kiinnostuitko?

Kuulemme mielellämme lisää tarpeestanne, ja kerromme mitä tuotteemme voivat tarjota juuri sinulle!

Varaa online-esittely

Sähköinen perehdytys säästää aikaa ja parantaa tuloksia

Digiperehdytys tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luoda kiinnostava ja tehokas perehdytys työntekijöille. Digiperehdytys voi sisältää videoita, tehtäviä ja äänitiedostoja, jotka tekevät prosessista mielekkäämmän, ja opittu on helpompi sisäistää. Selkeiden tavoitteiden ja digitaalisen seurannan avulla voidaan varmistaa, että työsuhteen tärkein koulutus tulee suoritettua ja sisäistettyä huolellisesti ja perinpohjaisesti.

Digiperehdytys lisää prosessin joustavuutta kun työntekijä voi suorittaa tarvittavia toimenpiteitä vaikka omalla älypuhelimellaan. Moni perehdytyksessä käsitelty asia tulee ajankohtaiseksi vasta viikkokausien päästä työsuhteen alusta. Digiperehdytys kulkee mukana älypuhelimessa, ja on saatavilla aina tarvittaessa. Sähköisen perehdytyksen tietojen päivittäminen sujuu myös helposti. Muutokset voidaan tehdä suoraan oppimisalustalle ja julkaista välittömästi. Näin voidaan varmistua, että työntekijällä on aina käsillään ajankohtaiset ohjeet ja kaikki tarvittava tuki työssään toimimiseen.

Tarjoa ja jaa tietoa
Luo kiinnostavaa sisältöä
Pidä yhteyttä myös etänä

Luo ja jaa helposti monipuolista vuorovaikutteista koulutusmateriaalia

Monipuoliset koulutusmateriaalit ja tehtävät

Tehtävien automaattinen tarkistus

Suoritusten automaattinen kirjautuminen

Todistus suoritetusta perehdytyksestä

Sopro Online -ohjelmiston etuja

Nopea ja ketterä käyttöönotto – järjestelmä käytössäsi jo parissa tunnissa!

Modulaarinen rakenne – mahdollistaa vaiheittaisen etenemisen ja joustavan hinnoittelun!

Selainpohjainen ja helppokäyttöinen – järjestelmä käytössäsi ajasta ja paikasta riippumatta!

Räätälöitävissä ja integroitavissa käytössä oleviin järjestelmiin

Varaa online-esittely

Valitse kalenterista sopiva aika n. 30 minuutin mittaiselle online-esittelylle. Kuulemme mielellämme lisää tarpeestanne, ja kerromme mitä tuotteemme voivat tarjota juuri sinulle!