Oppimisympäristö

Sopro Online

Sopro Onlineen kuuluva Study@ on helppokäyttöinen oppimisympäristö, oppijan ja ohjaajien käyttöliittymä, joka lisää vuorovaikutusta oppimisprosessiin osallistuvien välillä. Study on suunniteltu mobiiliin käyttöön – oppiminen onnistuu ajasta ja paikasta riippumattomasti. Järjestelmään integroitu H5P teknologia mahdollistaa jaettavien, interaktiivisten oppimistehtävien hyödyntämisen.

Kokeile maksutta

Mobiili oppimisympäristö osaamisen kehittämiseen

Kehitä tehokkaasti henkilöstön osaamista

Tarjoa ja jaa tietoa
Kouluta uusiin tehtäviin ja työtapoihin

Varmista että työntekijäsi...

Ovat asianmukaisesti perehdytetty tehtäviinsä
Tuntevat tehtävien edellyttämät säännöt, säädökset ja ohjeistukset

Viesti ja vuorovaikuta monipuolisesti

Study pitää sisällään monipuoliset viestintäominaisuudet, jotka mahdollistavat kommunikoinnin ja palautteen antamisen. Kurssien ja tehtävien kommentointi somesta tuttuun tapaan rohkaisee käyttäjiä keskusteluun. Study antaa lisäksi aina reaaliaikaisen ilmoituksen sekä kouluttajille että oppijoille, kun jotain huomioitavaa tapahtuu. Study on päätelaiteriippumaton, ja se on erityisesti suunniteltu mobiileille päätelaitteille. Näin kaikkia sen toiminnallisuuksia voidaan käyttää sujuvasti myös kosketusnäyttöisillä laitteilla.

Mihin verkko-oppimisympäristön hankinnassa tulee kiinnittää huomiota?

Onko se niin helppokäyttöinen, että käyttöönotto onnistuu muiden tehtävien ohessa?

Mahdollistaako se olemassa olevien materiaalien, tiedostojen ja linkkien hyödyntämisen?

Voiko sitä käyttää myös älypuhelimella ja tabletilla?

Onko siinä riittävästi kasvunvaraa kun vaatimukset kasvavat?

Luo koulutusmateriaalit nopeasti ja vaivattomasti

Studyssa oppimateriaalin jakaminen ja multimediaa sisältävien tehtävien tekeminen on vaivatonta ja nopeaa. H5P-tuen avulla luot helposti näyttäviä ja motivoivia tehtäviä, kuten interaktiivisia videoita. H5P-teknologian etuna on lisäksi oppimistehtävien uudelleenkäytettävyys. Voit hyödyntää muiden tekemiä tehtäviä tai luoda niitä itse muiden käyttöön. Tehtävien maksullisuudesta päättää luonnollisesti tekijä itse.

Tehtävistä ja kehittymiskohteista voit luoda oppimispolkuja. Voit poluttaa tehtävät mielekkääseen järjestykseen, esimerkiksi alkeista edistyneempiin. Seuraavat tehtävät avautuvat sitä mukaa kun edelliset on merkitty valmiiksi. Tehtävät voivat olla harjoitteita, joita voi tehdä yhä uudestaan, kunnes vaadittu onnistumisprosentti tulee täyteen. Toisaalta tehtävät voivat vaatia kouluttajan hyväksyntää. Kouluttajalle vastausten tarkistamiseen on tehty havainnolliset näkymät, joissa tehtävissä edistyminen on selkeästi nähtävissä. Studyn LTI-tuen avulla voit sisällyttää oppimispolkuun myös ulkopuolisessa oppimisympäristössä olevia tehtäviä. Tehtävät näkyvät ja ovat avattavissa tutusta Study-käyttöliittymästä, vaikka itse tehtävä olisikin luotu toiseen järjestelmään.

STUDYN ETUJA
 • Eri formaateissa olevan oppimateriaalin jakaminen todella helppoa
 • Uuden materiaalin luominen mm. H5P-muodossa
 • Vastausten tarkistaminen on vaivatonta. Halutessasi voi asettaa harjoituksiin oikeat vastaukset ja automaattitarkistukset.
 • Mahdollisuus oppimispolkujen luomiseen
 • Päätelaiteriippumaton, suunniteltu mobiiliin käyttöön
 • Lisää vuorovaikutusta oppimisprosessiin osallistuvien välillä
 • Käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta
 • LTI tuen avulla Studyn käyttäjä pääsee tekemään toisessa oppimisympäristössä olevia tehtäviä
 • On integroitavissa ja räätälöitävissä, mikäli monipuoliset ominaisuudet eivät sellaisenaan riitä.
H5P -TEHTÄVIEN ETUJA
 • Kymmeniä tehtävätyyppejä, mm. interaktiivisia videoita ja pelillistämiselementtejä sisältäviä tehtäviä. Määrä lisääntyy jatkuvasti
 • Oppimistehtävien uudelleenkäytettävyys
 • Mobiili ratkaisu, joka toimii päätelaiteriippumattomasti kaikilla selaimilla

Yritysintra vai oppimisympäristö? - Vai molemmat?

Yrityksen intraan tyypillisesti tallennetaan työntekijöille jaettavaa tietoa, myös osaamisen kehittämiseen liittyvää. Kun kyse on vähäisestä koulutustarpeesta, tämä voi hyvin riittääkin. Mitä vaativampaa ja laajempaa sisältöä, sekä mitä useammalle on tarpeen kouluttaa, sitä tärkeämpää on panostaa koulutusmateriaalin laatuun ja myös keinoihin tukea oppimista.

Oppimisen kannalta tärkeää on saada oppijat motivoituneiksi. Oppimisympäristöissä laatua ja motivaatiota voidaan parantaa lisäämällä materiaaliin mm. harjoituksia, vuorovaikutteisuutta ja pelillistämiselementtejä. Myös oppimistulosten esiin saaminen, edistymisen havainnollistaminen on tyypillinen verkko-oppimisympäristön etu. Tähän voi liittyä myös tavoitteiden saavuttamisesta kertovat suoritusmerkinnät, mahdolliset sertifikaatit ym.

Sopro Online tarjoaa luontevan polun edetä ammattimaisempaan ja tehokkaampaan osaamisen kehittämiseen. Olemassa olevat materiaalit yritysintrassa ja pilvipalveluissa, kuten Office 365:ssä ja Google Drive’ssa voidaan hyödyntää täysimääräisesti. Ensimmäisessä vaiheessa verkko-oppimisympäristö otetaan avuksi materiaalien kohdentamiseen henkilöstöryhmille. Tämän jälkeen oppimista voidaan tehostaa motivoivilla oppimistehtävillä, harjoituksilla, vuorovaikutustoiminnoilla ym. Tämä mahdollistaa edistymisen seuraamisen, jonka jälkeen oppimista voidaan kehittää edelleen tavoitteellisempaan suuntaan – mahdollisuuksia on lukemattomia.

Katso kuinka kätevästi luot oppimistehtävät Studyssa

KOKEILE MAKSUTONTA DEMOA

Demosta löydät lyhyitä videotehtäviä, joiden avulla pääset tutustumaan järjestelmän perusominaisuuksiin ja saat yleiskuvan siitä, miltä järjestelmä näyttää ja tuntuu.

Tilaa demotunnukset

Painiketta klikkaamalla aukeaa uusi ikkuna, jossa voit tilata demotunnukset. Täytä tiedot ja saat sähköpostiisi linkin demoon.

Microsoft Appsource

Voit kokeilla Sopro Onlinea maksutta myös Microsoft Appsourcen Test Drivessa.

» Siirry Microsoft Appsourceen