Skip to main content

Tekoäly

Opetuksen tukena

Tekoäly tarjoaa lukemattomia käyttömahdollisuuksia ja auttaa resurssihaasteissa, jolloin opettajat voivat yhä paremmin keskittyä oleellisimpaan – mahdollisuudet ovat lähes rajattomat!

Työelämän todellisiin haasteisiin valmistava tehokas koulutus on ratkaisevassa asemassa opiskelijoiden työllistymisen ja uran alkuvaiheiden osalta. Tavoitteiden saavuttaminen rajoitetuilla resursseilla vaatii uuden teknologian ennakkoluulotonta hyödyntämistä ja resurssien tehokasta kohdentamista. Tekoäly tarjoaa ennennäkemätöntä tehokkuutta ja auttaa resurssihaasteissa, jotta opettajat voivat yhä paremmin keskittyä oleellisimpaan!

Varaa online-esittely

Käytännön harjoitukset kurssin sisällöstä

Tekoälyn avulla luotavat selkeät työohjeet ovat uusin innovaatio, jolla osaamista kehitetään entistäkin tehokkaammin. Ne auttavat opiskelijoita oppimaan ja samalla säästävät opettajien kallisarvoista aikaa.

Tekoäly mahdollistaa nopean ja vaivattoman harjoitustehtävien luomisen. Ohjelmisto analysoi kurssin tavoitteet ja tuottaa niiden mukaisia harjoituksia. Vaihtoehtoisesti opettaja voi myös vapaasti kirjoittaa työtehtävän, kuten “Luo markkinointisuunnitelma”, jonka perusteella harjoitukset luodaan. Sovellus luo vaiheittain etenevät ohjeet, joita opiskelijan on helppo noudattaa.

Opettaja voi muokata ohjeita tarpeen mukaan, ja ne ovat tilanteesta riippuen valmiita jopa alle minuutissa. Harjoitusten suoritus oppimisalustalla on sujuvaa, ja opettajan on helppo seurata opiskelijoiden etenemistä.

Tekoälyn avulla luotavat oppimistehtävät

Tekoäly helpottaa opettajan työtaakkaa luomalla opiskelijoille erilaisia oppimistehtäviä. Tehtäviä voidaan luoda sekä kurssin sisältöjen että opetusmateriaalin, kuten Word-dokumenttien pohjalta. Opettaja voi tarkistaa ja muokata tekoälyn luomuksia tarpeen mukaan, ja hyödyntää niitä sitten haluamallaan tavalla. Tekoäly voi luoda tehtäviin myös pyydettyjen aiheiden mukaisia kuvia, mikä nopeuttaa työtä kun tekijänoikeusvapaita kuvia ei tarvitse etsiä kuvapankeista.

Mikro-oppimistehtävät
Opettaja voi pyytää tekoälyä luomaan oppimistehtävän sovellukselle annettavan tekstidokumentin pohjalta. Sovellus muuntaa tekstidokumentin sisällön tehtävän oppimateriaaliksi ja generoi tekoälyn avulla tekstidokumentin sisällöstä kontrollikysymykset opiskelijoiden vastattaviksi. Luettuaan tekstisisällön, opiskelija tarkistaa osaamisensa automaattitarkisteisten kontrollikysymysten avulla.

Katso lisää videoita:

Siirry Youtube-kanavalle

Tekoälyavustajat oppimisalustalla

Tutkinnon perusteilla opetettu tekoälyavustajamme osaa auttaa niin henkilökohtaistamisessa kuin tutkinnon sisällön ymmärtämisessäkin, mistä hyötyvät erityisesti heikosti suomea osaavat opiskelijat. ChatGPT-pohjaista avustajaa voidaan hyödyntää mm. tutkinnon perusteiden selkokielistämisessä. Samalla tekniikalla hoituu näppärästi myös tutkinnon perusteiden kääntäminen opiskelijan äidinkielelle. Opiskelija voi käydä henkilökohtaistamiskeskustelun omalla äidinkielellään, ja opettaja saa keskustelusta suomenkielisen yhteenvedon. Yleiseltä opinnoissa auttavalta avustajalta opiskelija voi kysyä neuvoa ja vinkkejä vaikkapa oppimispäiväkirjan täyttämiseen tai opintojen suunnitteluun.
Tekoälyn hyödyntäminen oppimisalustalla
Tutkinnon perusteiden selkokielistäminen
Henkilökohtaistamis-
keskustelu
Yleinen opintoavustaja
ChatGPT-botti

ChatGPT-botti puhuu ja ymmärtää luonnollista kieltä

ChatGPT on tehnyt viimeisen vuoden sisällä valtavan harppauksen, jonka ansiosta nykyiset luonnollista kieltä ymmärtävät botit ovat täysin eri tasolla kuin vielä vuosi sitten nähdyt chatbotit. ChatGPT hyödyntää kehittynyttä luonnollisen kielen prosessointia (NLP) tarjotakseen aidon tuntuisen keskustelun käyttäjien kanssa. Botti ymmärtää eri muodoissa ja eri kielillä esitetyt kysymykset kirjoitusvirheineen, ja tarjoaa räätälöityjä vastauksia kysymyksiin.

Chatbot eli keskustelubotti -tyyppisellä palvelulla voidaan käyttäjiä auttaa hyvin monenlaisissa aihealueissa. Botit voivat auttaa opintojen sujumiseen liittyvissä asioissa. Niiden kanssa hoituvat esimerkiksi osaamiskartoitukset ja henkilökohtaistamiskeskustelut. Opiskelijat voivat myös kysyä avustajaboteilta yleisiä koulutukseen ja oppimiseen liittyviä asioita. Aihealue ja kohderyhmä määrittelemällä botti pystytään opettamaan lähes mihin tarkoitukseen tahansa.

Campus Pro ohjaa koulutusprosessia ja poistaa päällekkäistä työtä, mikä parantaa koulutuksen laatua ja säästää oppilaitoksen resursseja

Campus Pro -järjestelmän käyttöliittymät.

– Campuksen käyttäjinä voimme digitalisoida palveluitamme sujuvasti ja helpottaa sisäistä työtämme, mikä parantaa myös asiakaskokemusta.
Tämän mahdollistavat mm. Campuksen visuaalinen ja tarpeitamme palveleva käyttöliittymä, välineet opiskelijoiden sähköiseen asiointiin sekä hyvät tekniset rajapinnat.

Timo SoikkeliRastor-instituutin ICT-johtaja
Tutustu referensseihin

Järjestelmä räätälöidään tarpeisiinne sopivaksi

– maksatte vain tarvitsemistanne ominaisuuksista!

Koulutuksen sisällön hallinta
Opetusryhmien ja opiskelijoiden hallinta
Oppijan käyttöliittymä
Automaattiset muistutukset
Läsnäolotietojen ja suoritusten kerääminen
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen seuranta
Oppimistehtävät
Osaamisen kehittäminen ja seuranta
Alkukartoitus
VOS-laskenta
Henkilökohtaistaminen ja yksilölliset opintopolut
Raportointi ja tilastoinnit
Kouluttajien ja tilojen resursointi
Opsos-etuuksien ja koulutuskorvausten käsittely
Koski- ja eHOKS-rajapinnat

Varaa online-esittely

Valitse kalenterista sopiva aika n. 45 minuutin mittaiselle online-esittelylle. Kuulemme mielellämme lisää tarpeestanne, ja kerromme mitä tuotteemme voivat tarjota juuri teille!